Creveți cu piper cu căpșune și brânză cu lime

INGREDIENTE:

  • 1 ambalaj de aluat franțuzesc (270 g),
  • 200 g de creveți curățați și prefierți,
  • 150 g de brânză proaspătă de capră,
  • 1/2 de lime,
  • 2 linguri de căpșune uscate,
  • 1 lingură de piper colorat măcinat,
  • SOS
  • chili pudră sau proaspăt tocat foarte mărunt,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 1 lingură de unt clarifiat,
  • 1 ou,
  • susan alb,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat. 

MOD DE PREPARARE:

Ungem aluatul franțuzesc cu oul bătut. Presărăm cu puțin susan alb și cu ajutorul formelor de prăjituri decupăm orice forme din acesta. Punem la copt pentru circa 10-12 minute la cuptorul încălzit la 180 de grade. Mărunțim căpșunele uscate, apoi le măcinăm cu ajutorul râșniței de piper. Amestecăm cu piperul colorat. Opărim cu apă clocotită coaja de lime. O uscăm și dăm pe răzătoarea mică (fără partea albă - albedo), Adăugăm peste brânză cu zeama stoarsă de lime. Potrivim cu sare și piper negru după gust, amestecăm bine. Curățăm usturoiul, tocăm foarte mărunt. Topim untul într-o tigaie încinsă și adăugăm usturoiul tocat. Amestecând continuu, călim la foc mediu timp de aprox. 1 minut. Adăugăm creveții și îi prăjim împreună max. 60 de secunde, amestecând (prăjim puțin mai mult creveții proaspeți, nefierți, adică până, când își schimbă culoarea în crem). Potrivim de gust creveții cu piperul cu căpșune, sare și chili (dacă folosim chili proaspăt, îl adăugăm în tigaie împreună cu usturoiul, deci chiar la începutul prăjitului). Punem pe fiecare bucată de aluat franțuzesc o linguriță de brânză cu lime. Ornăm cu creveți proaspeți. Servim imediat după preparare. 

Product added to wishlist