Mousse de somon pe aluat franțuzesc
INGREDIENTE:
- o pungă de aluat franțuzesc proaspăt,
- 200 g somon norvegian afumat, felii,
- un borcan de roșii uscate în ulei de măsline cu oregano,
- o cutie de brânză proaspătă 0%,
- SOS
- puțină zeamă de lămâie,
- 1 ou,
- piper,
- sare,
- apă,
- pătrunjel verde.
MOD DE PREPARARE:
Din aluatul franțuzesc decupăm cerculețe cu diametrul unei căni medii. Le punem în forme de silicon pentru brioșe – formând mici brioșe (este important ca formele să fie de silicon, deoarece aluatul franțuzesc este atunci umed și nu se usucă repede). Înțepăm aluatul cu o furculiță, ungem fiecare porție cu oul bătut cu puțină apă, apoi cu uleiul de măsline de la roșii. Dăm la cuptorul încălzit la 190°C și coacem până se rumenește ușor – aprox. 10–15 min. Dăm prin blender somonul împreună cu 3 lingurițe de brânză proaspătă, puțin piper, sare și zeamă de lămâie, până se omogenizează. Pe aluatul franțuzesc copt punem cu un poș sau cu o linguriță mousse-ul de somon. Punem pe fiecare o felie de roșie uscată (dacă sunt mici – una întreagă) și deasupra o frunză de pătrunjel verde.