Mousse de somon  pe aluat franțuzesc

INGREDIENTE:

  • o pungă de aluat franțuzesc proaspăt,
  • 200 g somon norvegian afumat, felii,
  • un borcan de roșii uscate în ulei de măsline cu oregano,
  • o cutie de brânză proaspătă 0%,
  • SOS
  • puțină zeamă de lămâie,
  • 1 ou,
  • piper,
  • sare,
  • apă,
  • pătrunjel verde. 

MOD DE PREPARARE:

Din aluatul franțuzesc decupăm cerculețe cu diametrul unei căni medii. Le punem în forme de silicon pentru brioșe – formând mici brioșe (este important ca formele să fie de silicon, deoarece aluatul franțuzesc este atunci umed și nu se usucă repede). Înțepăm aluatul cu o furculiță, ungem fiecare porție cu oul bătut cu puțină apă, apoi cu uleiul de măsline de la roșii. Dăm la cuptorul încălzit la 190°C și coacem până se rumenește ușor – aprox. 10–15 min. Dăm prin blender somonul împreună cu 3 lingurițe de brânză proaspătă, puțin piper, sare și zeamă de lămâie, până se omogenizează. Pe aluatul franțuzesc copt punem cu un poș sau cu o linguriță mousse-ul de somon. Punem pe fiecare o felie de roșie uscată (dacă sunt mici – una întreagă) și deasupra o frunză de pătrunjel verde. 

Product added to wishlist