Ravioli cu gălbenuș, ricotta și spanac

INGREDIENTE:

  • 500 g făină,
  • 1 ou,
  • 1 linguriță de sare,
  • 1 cană de apă caldă,
  • 1 ambalaj brânză ricotta (cca. 400 g),
  • 6 roșii uscate în ulei,
  • SOS
  • ceapă,
  • spanac (3 cuburi de frunze congelate),
  • sare,
  • piper,
  • 6 gălbenușuri,
  • ulei de măsline. 

MOD DE PREPARARE:

Presărăm făină pe blat, facem un cuib în centru, spargem un ou, adăugăm apă și sare. Frământăm toate ingredientele astfel, încât să aluatul să fie elastic. Îl învelim în folie alimentară și lăsăm deoparte 20 de minute.

Tocăm cubulețe ceapa și o călim în uleiul de măsline încins. Adăugăm roșiile tocate și spanacul decongelat. Înăbușim puțin, amestecând din timp în timp. La final potrivim cu sare și piper. Adăugăm brânza și amestecăm totul.

Întindem aluatul în foaie subțire. Așezăm o parte din umplutură (cca. 1,5–2 linguri) și facem un cuib nu foarte mare în centru. Așezăm delicat gălbenușul și acoperim cu aluat. Fierbem 3 minute în apă cu sare. 

Product added to wishlist