Ruladă pe pandișpan cu spanac

INGREDIENTE: 

  • 100 g unt,
  • 1 buc. (100 g) brânză topită cu smântână
  • 1 ou,
  • 2 castraveți în oțet,
  • SOS
  • 3 linguri de porumb de la conservă,
  • 3 linguri de mazăre de la conservă,
  • sare,
  • piper. 

MOD DE PREPARARE:

Decongelăm spanacul și îl înăbușim într-o tigaie, până se evaporă excesul de apă. Adăugăm usturoiul dat printr-o presă și potrivim cu sare și piper după gust. Punem într-o sită și răcim ușor. Transferăm într-un vas, adăugăm gălbenușul, amestecăm și lăsăm până se răcește complet. Batem albușul până se întărește, apoi adăugăm pe rând în spanacul rece, amestecând ușor. Turnăm amestecul într-o tavă (24 cm pe 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor cca. 15 min.
la temperatura 160°C. După scoaterea din cuptor înfășurăm într-o ruladă și lăsăm la răcit.

Pentru a face umplutura, frecăm untul, adăugăm brânza topită și amestecăm bine. Apoi adăugăm oul fiert tare și tocat cubulețe, porumbul, mazărea și castravetele tocat cubulețe. Amestecăm toată compoziția, condimentăm după gust și întindem pe pandișpanul cu spanac, apoi rulăm din nou. Înainte de servire, dăm la răcit la frigider. 

Product added to wishlist