Salată cu somon afumat și rodie

INGREDIENTE:

  • 300 g somon afumat la rece,
  • 3 rodii,
  • 2 frunze de țelină,
  • 2 mere verzi mari,
  • câteva bucăți de ghimbir marinat,
  • 2–3 fire de chives,
  • 4 mănunchiuri de mix de salate colorate,
  • sucul de la 1 rodie,
  • zahăr,
  • o lingură de ulei de măsline,
  • 2–3 linguri de oțet de vin roșu. 

MOD DE PREPARARE:

Tocăm merele în cubulețe mărunte, tăiem rodiile în jumătăți, scoatem cu grijă bobițele, curățăm mijlocul astfel, încât să pregătim jumătățile pentru umplerea cu salată. Din bobițele unei rodii pregătim sucul. Tăiem în semilună firele de țelină (ideal dacă vor fi subțiri). Tocăm mărunt ghimbirul. Tăiem somonul în bucăți nu foarte mari (lăsăm deoparte câteva felii pentru decor). Tocăm și firele de chives. Punem deoparte câte 2 linguri de bobițe de rodie, mere, țelină și chives pentru decorul aperitivului.

Amestecăm toate ingredientele sosului. Apoi amestecăm și merele, fructele de rodie, țelina, ghimbirul marinat, somonul, chives și 2/3 din sos. Umplem cu salata astfel preparată jumătățile de rodie până la 2/3 din înălțime, acoperim cu felii de somon, pe care așezăm câteva bucăți de mere, țelină și bobițe de rodie. Ornăm cu chives.

Pe farfuria, pe care vom servi aperitivul, așezăm o porție de salată colorată, câteva bobițe de rodie și bucăți de măr, turnăm sos, în centru așezăm jumătatea de rodie cu salată. 

Product added to wishlist