Salată de valeriană  cu pui grill

INGREDIENTE:

  • 100 g valeriană,
  • 400 g mango,
  • 1 piept de pui,
  • 2 smochine,
  • 10 roșii cocktail sau strawberry,
  • SOS
  • zeama de la 1/2 de lămâie,
  • 1 lingură de miere,
  • 3 linguri de oțet din vin,
  • 4 linguri de ulei de rapiță,
  • sare,
  • piper.

MOD DE PREPARARE:

Curățăm și spălăm pieptul de pui, apoi îl tamponăm cu hârtie de bucătărie. Stropim pe ambele părți cu zeamă de lămâie. Potrivim după gust cu sare și piper negru proaspăt măcinat, dăm deoparte 60 de minute. Apoi dăm la grill până se rumenește (pieptul nu poate fi sângeriu la interior). Spălăm valeriana, roșiile și smochinele, apoi scurgem de apă. Tăiem mango pe jumătate și scoatem sâmburele. Curățăm de coajă și tăiem în cubulețe de 1 cm. Amestecăm uleiul cu oțetul și mierea, potrivim de gust cu sare și piper proaspăt măcinat. Punem într-un bol frunzele de valeriană, deasupra bucățile de mango și pieptul de pui tăiat panglici. Turnăm deasupra sos vinaigrette. Decorăm cu roșii tăiate pe jumătate și jumătăți de smochine. Servim imediat după preparare. 

Product added to wishlist