Tartă cu dovlecel și vinete

INGREDIENTE:

  • 1,5 căni de făină,
  • 120 g unt rece,
  • 1 gălbenuș,
  • 1 linguriță de sare,
  • 50 ml apă,
  • 1 dovlecel,
  • 1 vânătă,
  • SOS
  • 2 morcovi,
  • 150 ml smântână 30%,
  • 1 ou,
  • 100 g mozzarella dată pe răzătoare,
  • ulei,
  • sare,
  • piper. 

MOD DE PREPARARE:

Aluat: tocăm untul rece în pătrățele mici. Presărăm făină pe blat, adăugăm untul rece și combinăm ingredientele. Adăugăm gălbenușul, sare și apă, apoi frământăm repede aluatul. Formăm o bilă și o dăm la frigider 40-50 de minute. Apoi întindem aluatul cu un făcăleț și îl punem în formă, așezăm deasupra hârtie de copt și peste punem fasole. Punem la copt pentru circa 15 minute la cuptorul încălzit la 190 de grade. Apoi luăm fasolea de pe aluat și mai lăsăm la copt încă 5 minute.

Umplutura: punem într-o cană smântâna, adăugăm oul și batem cu o furculiță. Peste amestec adăugăm mozzarella, amestecăm și potrivim cu sare și piper. Turnăm amestecul astfel pregătit peste tarta răcită. Tăiem vânăta, dovlecelul și morcovul de-a lungul în fâșii subțiri - dacă vor fi late, trebuie tăiate pe jumătate (cel mai bine trebuie făcut acest lucru cu un curățător de legume, atunci fâșiile vor ieși de grosime uniformă). Așezăm fâșiile unele lângă altele. Ungem totul cu ulei de măsline și punem la copt timp de 20-25 de minute, la cuptorul încălzit la 170 de grade. Dacă legumele nu sunt tăiate foarte subțire, merită să le tragem înainte la tigaie, într-o tigaie grill (câte 1 min. pe fiecare parte). 

Product added to wishlist