Tarte cu lămâie și somon
INGREDIENTE:
- 1 cană de făină integrală de grâu,
- o cană de lapte bătut,
- 1 ou,
- 1 lingură de unt topit,
- 3 linguri de zeamă de lămâie,
- 1 linguriță de praf de copt,
- 0,5 linguriță de tarhon,
- 0,5 linguriță de rozmarin,
- cca. 160 g filé de somon,
- zeama de la o jumătate de lămâie,
- 2 linguri de amestec hot (ardei chili uscat, muștar, coriandru, piper, tocate mărunt),
- o jumătate de rodie,
- o jumătate de borcănel de biluțe de brânză picantă pentru salată.
MOD DE PREPARARE:
Mixăm toate ingredientele pentru tarte. Într-o tigaie bine încinsă (ideal tigaie pentru clătite) punem câte o lingură de amestec. În momentul în care observăm bule de aer pe suprafața tartelor, le întoarcem pe cealaltă parte. Frecăm somonul cu lămâie și condimente, prăjim pe ambele părți într-o tigaie grill. Împărțim peștele prăjit în felii. Pe fiecare tartă așezăm câte o bucată de somon, câte 2 biluțe de brânză și presărăm boabe de rodie. Servim ornat cu o feliuță de lămâie.