Tarte cu lămâie  și somon

INGREDIENTE:

  • 1 cană de făină integrală de grâu,
  • o cană de lapte bătut,
  • 1 ou,
  • 1 lingură de unt topit,
  • 3 linguri de zeamă de lămâie,
  • 1 linguriță de praf de copt,
  • 0,5 linguriță de tarhon,
  • 0,5 linguriță de rozmarin,
  • cca. 160 g filé de somon,
  • zeama de la o jumătate de lămâie,
  • 2 linguri de amestec hot (ardei chili uscat, muștar, coriandru, piper, tocate mărunt),
  • o jumătate de rodie,
  • o jumătate de borcănel de biluțe de brânză picantă pentru salată. 

MOD DE PREPARARE:

Mixăm toate ingredientele pentru tarte. Într-o tigaie bine încinsă (ideal tigaie pentru clătite) punem câte o lingură de amestec. În momentul în care observăm bule de aer pe suprafața tartelor, le întoarcem pe cealaltă parte. Frecăm somonul cu lămâie și condimente, prăjim pe ambele părți într-o tigaie grill. Împărțim peștele prăjit în felii. Pe fiecare tartă așezăm câte o bucată de somon, câte 2 biluțe de brânză și presărăm boabe de rodie. Servim ornat cu o feliuță de lămâie. 

Product added to wishlist