Brioșe galben-verzi  asezonate

INGREDIENTE:

  • 125 g farfalle,
  • 1 ou mare,
  • 6 felii de șuncă uscată de porc (prosciutto crudo),
  • 15 g cașcaval ras,
  • 8 măsline verzi întregi,
  • 3 linguri de porumb (poate fi la conservă sau fiert),
  • ulei de măsline,
  • ¼ ardei chili,
  • sare,
  • piper colorat proaspăt măcinat,
  • rucola,
  • roșii cocktail,
  • ceapă verde.
  • PESTO:
  • 2 mănunchiuri de frunze de busuioc proaspăt,
  • 1 cățel mic de usturoi,
  • zeamă de lămâie,
  • 15 g cașcaval,
  • 60 ml ulei de rapiță,
  • 1 linguriță de semințe de pin,
  • piper colorat proaspăt măcinat,
  • sare.

MOD DE PREPARARE:

Pesto: Mixăm frunzele de busuioc, usturoiul, semințele de pin și cașcavalul. Apoi adăugăm uleiul, zeama de lămâie, potrivim cu sare, piper și mixăm din nou până obținem o consistență omogenă. Fierbem pastele al dente în apă cu puțină sare, scurgem de apă și clătim cu apă rece. Amestecăm oul cu jumătate din cantitatea de cașcaval ras, ardeiul chili tocat și condimentăm cu piper. Adăugăm pastele peste oul cu cașcaval, măslinele felii, porumbul și amestecăm bine totul. Căptușim formele de silicon pentru brioșe cu șunca, apoi le umplem cu pastele pregătite și presărăm deasupra cașcaval ras. Punem la copt la 180°C timp de cca. 20 de minute. Servim brioșele cu pesto de busuioc, rucola proaspătă, roșii și ceapă. Stropim totul delicat cu ulei de măsline. Pesto-ul poate fi păstrat la frigider, va fi perfect pentru următorul preparat cu paste.

Product added to wishlist