Bruschette cu legume la grill

INGREDIENTE:

  • 1 dovlecel,
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras,
  • 2 roșii,
  • 2 căței de usturoi,
  • 6 linguri de ulei de măsline,
  • o legătură de pătrunjel,
  • 3 lingurițe de ierburi aromate (de preferat proaspete),
  • sare,
  • piper,
  • puțin suc de lămâie,
  • crutoane gata preparate.

MOD DE PREPARARE:

Curățăm dovlecelul de piele, scoatem semințele și tăiem cubulețe. Ceapa o tăiem julienne, iar ardeiul cubulețe. Punem într-un bol legumele astfel tăiate și turnăm uleiul de măsline pregătit anterior (4 linguri) cu ierburi, usturoi, zeamă de lămâie și sare și piper. Amestecăm bine totul, învelim cu folie de aluminiu și coacem pe grill cca. 20 de minute. În acest timp pregătim roșiile - clătim, crestăm în patru și turnăm apă fierbinte. Apoi curățăm de pieliță, scoatem semințele și tăiem cubulețe. Punem toate legumele într-un bol, adăugăm roșiile și pătrunjel verde. Ungem ușor crutoanele (ideal cu o pensulă) cu ulei de măsline și frecăm cu usturoiul tocat. Punem pe ele o porție de legume și gata.

Product added to wishlist