Tortellini picante  cu creveți

INGREDIENTE:

  • ALUAT:
  • 400 g făină,
  • 4 ouă,
  • sare,
  • 1 linguriță de ulei de măsline,
  • 2 linguri de apă.
  • UMPLUTURA:
  • 10 creveți proaspeți,
  • ceapă verde,
  • 1 linguriță de fulgi chilli,
  • 1 lingură de vin alb,
  • 1 cățel de usturoi,
  • piper,
  • sare.
  • SOS:
  • 2 linguri de unt,
  • 3/4 cană de supă de legume
  • 3/4 cană de vin alb,
  • 2 linguri de smântână groasă. 

MOD DE PREPARARE:

Tortellini: cernem făina pe blat, facem un cuib în centru, spargem ouăle și adăugăm uleiul de măsline și făina, apoi frământăm aluatul. Formăm o bilă din aluat, învelim în folie și îl dăm o oră la frigider.

Umplutură: spălăm creveții, îi curățăm și tăiem foarte mărunt. Tăiem ceapa verde și o punem într-un bol. Adăugăm creveți, chilli, vin alb, un cățel presat de usturoi și sare și piper. Apoi amestecăm ingredientele și lăsăm o oră la frigider.

Sos: topim unt într-o oală rotundă și adăugăm ceapa tocată mărunt. Înăbușim 3–4 min., amestecând din timp în timp. Apoi turnăm supa de legume și lăsăm la fiert 4–5 minute. Adăugăm
vinul peste fiertură, lăsăm să fiarbă și adăugăm smântâna. Dacă vrem, ca sosul să fie neted, e suficient să îl strecurăm printr-o sită. Pentru a îngroșa mai mult sosul, se poate adăuga o linguriță de făină.

Pregătirea preparatului: Întindem cu făcălețul aluatul într-o foaie foarte subțire și decupăm cercuri cu o cană mică. Pe fiecare cerculeț de aluat punem umplutură și lipim în formă de colțunaș. Lăsăm să fiarbă 4–5 minute după ce au ieșit la suprafață. Strecurăm colțunașii și turnăm deasupra sosul cu vin. 

Product added to wishlist