Biscuiți de porumb  cu migdale

INGREDIENTE:

  • 1 cană de făină de grâu,
  • 3/4 cană de făină de porumb,
  • 1 cană de mălai,
  • 3/4 cană de zahăr,
  • 3 ouă,
  • 1/4 cană de ulei,
  • 1 cană de migdale tocate în bucăți mari,
  • 1 linguriță de bicarbonat,
  • un vârf de sare.

MOD DE PREPARARE:

Cernem într-un vas printr-o sită făina de grâu, făina de porumb și bicarbonatul. Adăugăm peste făină mălaiul, zahărul și sarea. În alt vas amestecăm ouăle cu uleiul, apoi turnăm peste ingredientele uscate și amestecăm. La final adăugăm și migdalele. Împărțim aluatul în două părți. Formăm din fiecare o rolă cu o lungime de cca. 30 centimetri și punem într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Dăm la cuptorul încălzit la 175°C timp de cca. 25 minute, scoatem și răcim. Apoi tăiem în felii cu mărimea de 1 cm. Așezăm pe orizontală în tavă și dăm la cuptor timp de 30 minute la temperatura 135°C. La jumătatea timpului de coacere, întoarcem pe cealaltă parte. Biscuiții pot fi păstrați mai mult timp într-un recipient închis etanș.

Product added to wishlist