Cremă de caramel

INGREDIENTE:

  • 3 gălbenușuri,
  • 1 ou întreg,
  • 100 g zahăr,
  • 300 ml lapte,
  • 1/2 baton vanilie. 

MOD DE PREPARARE:

Fierbem laptele cu batonul de vanilie și lăsăm la răcit. Batem ouăle cu 75 g zahăr, apoi adăugăm câte o lingură de lapte cu vanilie (până se termină laptele). Pregătim caramelul cu restul zahărului – adăugăm zahărul în oală și amestecăm până se rumenește, putem adăuga o lingură de apă dacă dorim, până caramelul devine mai lichid). Cât caramelul este încă lichid, adăugăm câte o lingură pe fundul formelor. Apoi turnăm ouăle bătute cu laptele. Turnăm printr-o sită, pentru a elimina spuma.

Turnăm apă fierbinte într-o tavă mai mare și așezăm formele cu cremă, astfel încât formele să fie acoperite cu apă pe 3/4 din înălțime, apoi le dăm la cuptorul încins la 160°C timp de 45 de minute. Răcim crema caramel la temperatura camerei, apoi dăm la frigider timp de min. 4 ore. Înainte de servire, trecem cu cuțitul pe marginea formei, astfel încât să desprindem ușor crema de pe aceasta. Apoi răsturnăm forma acoperită cu o farfurioară. 

Product added to wishlist