Mousse de rubarbă  cu sorbet de căpșune

INGREDIENTE:

  • 2 fire de rubarbă,
  • 1/4 cană de zahăr,
  • 1/4 cană de apă,
  • 2 cm de ghimbir,
  • SOS
  • 1/3 cană de smântână,
  • 2 lingurițe de gelatină,
  • 2 cupe de sorbet de căpșune,
  • mentă pentru ornare. 

MOD DE PREPARARE:

Curățăm rubarba și o tăiem în bucăți de 1 cm, dăm ghimbirul pe răzătoare și îl adăugăm peste rubarbă. Turnăm apă, presărăm zahăr și fierbem timp de cca. 15 min. Apoi lăsăm la răcit și mixăm cu smântâna rece. Dizolvăm gelatina în 3–4 linguri de apă clocotită și adăugăm peste mousse. Punem mousse-ul preparat în cupe și dăm la frigider 4 ore. Servim cu o cupă de sorbet și o frunză de mentă pentru decor. 

Product added to wishlist