Panna cotta cu zmeură

INGREDIENTE:

  • 330 ml smântână 30%,
  • 4 lingurițe de zahăr,
  • 2 lingurițe de zahăr cu vanilie adevărată
  • și un strop de cardamon,
  • 2 lingurițe de gelatină,
  • 2 linguri de lapte rece,
  • 0,5 kg caserolă de zmeură (poate fi congelată),
  • 1 lingură de zahăr pudră. 

MOD DE PREPRARE:

Punem la fiert smântâna cu cele două feluri de zahăr până dă în clocot și se dizolvă zahărul. Între timp turnăm laptele rece peste gelatină, amestecăm și lăsăm câteva minute să se umfle. Când smântâna începe să fiarbă, o luăm de pe foc și adăugăm gelatina. Amestecăm bine, să se dizolve. Răcim ușor și turnăm în forme sau cești unse puțin cu ulei. Dăm la frigider până se solidifică.

Sos: păstrăm câteva fructe de zmeură pentru decor, punem restul în oală, adăugăm zahărul și încălzim câteva minute. Strecurăm zmeura printr-o sită, pentru a elimina semințele și răcim. Așezăm pe farfurie panna cotta răcită, ornăm cu fructe și turnăm deasupra sos. 

Product added to wishlist