Panna cotta de vanilie  cu jeleu de rodie

INGREDIENTE:

  • 250 ml smântână cremă,
  • 250 ml lapte,
  • 1 baton de vanilie,
  • 2 linguri de zahăr,
  • SOS
  • 1 ambalaj de gelatină,
  • 3 rodii, boabe de rodie (pentru decor),
  • zeamă de lămâie,
  • apă. 

MOD DE PREPARARE:

Turnăm într-o oală laptele, smântâna, apoi adăugăm zahărul, miezul și partea rămasă a batonului de vanilie. Fierbem bine totul. Într-un bol punem la înmuiat gelatina cu apa (conform proporției de pe ambalaj). Când se fierbe lichidul, îl luăm de pe foc și scoatem din el batonul de vanilie. Adăugăm peste lichid gelatina pregătită anterior, amestecând cu telul, până se omogenizează ingredientele. Apoi lăsăm lichidul să se răcească. Când se răcește, îl turnăm în boluri mici, forme sau pahare. Dăm la frigider bolurile sau formele pregătite.
Când panna cotta s-a răcit, pregătim jeleul.

Punem într-o oală miezul curățat de rodie, adăugăm o lingură de zahăr, adăugăm puțină zeamă de lămâie și apa gătită. Fierbem toată compoziția, amestecând.

Când sucul e gata, îl strecurăm printr-o sită. Pregătim din nou soluția de gelatină, amestecând intens tot timpul.
Lăsăm jeleul la răcit, după ce s-a întărit puțin îl turnăm în bolurile cu desertul. Dăm la frigider până se răcește. Presărăm deasupra boabe de rodie. 

Product added to wishlist