Prăjituri angelice de ciocolată cu chili

INGREDIENTE:

  • 200 g făină pentru tort,
  • 230 g unt,
  • 2 linguri de smântână acră,
  • 2,5 linguri cu vârf de cacao,
  • SOS
  • 3/4 cană de zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 linguriță de praf de copt,
  • un vârf de chili pudră. 

MOD DE PREPARARE:

Cernem făina într-un bol mare. Dăm pe răzătoarea mare de legume untul. Adăugăm smântâna, oul, praful de copt, cacao, zahărul și chili, apoi frământăm repede aluatul - ca pentru aluat fraged. Nu frământăm prea mult, ca să nu fie tare. Învelim în hârtie de copt și punem aluatul cca. jumătate de oră la congelator. După acest timp, scoatem aluatul și îl împărțim în jumătate. Lăsăm în frigider o jumătate. Din a doua jumătate, pe blatul pe care am presărat făină formăm un sul gros (cu diametrul de cca. 4 cm). Apoi tăiem bucăți de aluat, întindem ușor bilele în palmă și punem într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, la mici distanțe unele de altele, deoarece aluatul crește ușor în lateral și în sus. Punem apoi la cuptorul încălzit la 190°C și lăsăm la copt timp de cca. 20 minute. În acest timp scoatem a doua parte de aluat și repetăm acțiunea. Dacă suntem mai rapizi decât cuptorul nostru, punem aluatul pregătit în tavă la frigider. După coacere, prăjiturile sunt ușor moi, însă ar trebui să se desprindă ușor de pe hârtia de copt. După răcire, se întăresc și devin delicios de crocante. 

Product added to wishlist