Risotto cu pere  și suc de mesteacăn

INGREDIENTE:

  • o cană de orez arborio,
  • o cană de vin alb Muscat,
  • două sticle 0,33 de suc de mesteacăn,
  • 2 pere,
  • zahăr din trestie,
  • 0,2 l smântână cremă,
  • 0,03 l din alcoolul puternic preferat,
  • SOS
  • frunze de creson,
  • unt,
  • 1/2 lămâie,
  • zahăr vanilat,
  • un bețișor de coajă de scorțișoară,
  • sare. 

MOD DE PREPARARE:

Topim untul într-o tigaie, adăugăm orezul cu coaja de scorțișoară și după ce prinde culoarea albă, turnăm vinul. Așteptăm, până se evaporă și adăugăm în mai multe rânduri sucul de mesteacăm pe măsură ce este absorbit de orez, până obținem boabe moi, însă ferme (al dente). La final adăugăm lingurița de zahăr vanilat, un vârf de sare,
iar după ce am luat de pe foc – smântâna cremă. Amestecăm totul și dăm deoparte
acoperit. În altă tigaie caramelizăm para curățată și tăiată în segmente, în unt și zahăr din trestie, adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie și alcoolul. Când se înmoaie fructele, așezăm orezul pe farfurie, adăugăm perele cu caramel, ornăm cu frunzele de creson sau alte ierburi disponibile.

Product added to wishlist