Tartă cu mentă și ciocolată

INGREDIENTE:

  • 1 pachet aluat franțuzesc,
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • 180 g bomboane mentolate sau puternic mentolate,
  • 2 căni de apă,
  • 1 pachet de gelatină la 1 litru de apă,
  • ½ litru de smântână 30%

MOD DE PREPARARE:

Punem bomboanele într-o cratiță, turnăm apă și încălzim amestecând continuu până se dizolvă. Lăsăm să dea în clocot, luăm de pe foc, adăugăm gelatina, amestecăm bine și lăsăm să se răcească ușor. Așezăm aluatul franțuzesc uniform într-o formă de tartă. Să nu uităm să tăiem marginile care ies în afară. Dăm la cuptorul încins, lăsăm la copt 15 minute la 180°C și răcim. Batem frișca și adăugăm în ea jeleul de bomboane scos ușor. Amestecăm bine totul (pot apărea cristale mici de jeleu). Deasupra dăm pe răzătoare ciocolată și dăm la frigider pentru minimum 2 ore.

Product added to wishlist