Tort de cafea  cu mascarpone

INGREDIENTE:

  • Pișcot:
  • 5 ouă,
  • 5 linguri de făină fină,
  • 5 linguri de făină de cartofi,
  • 1 cană de zahăr cristal,
  • 1 linguriță rasă de praf de copt,
  • 1 lingură de cacao,
  • 1/4 cană de cafea tare infuzată.
  • Amestecul:
  • 500 ml smântână 30%,
  • 2 cutii de mascarpone
  • (250 ml fiecare),
  • 3 linguri de zahăr pudră,
  • 0,4 l vișine fără sâmburi,
  • cca. 150 g biscuiți în ciocolată cu lapte,
  • o tabletă de ciocolată pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu un vârf de sare. Adăugăm zahărul, gălbenușurile și cafeaua, apoi batem în continuare. Cernem peste amestec ambele făinuri, praful de copt și cacaua. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn. Turnăm într-o tavă de copt unsă cu margarină și în care am presărat pesmet.

Dăm la cuptorul încins la temp. 180-190°C pentru cca. 45 minute. Încălzim mai întâi 25 min. sus și jos, apoi doar jos. După coacere, întoarcem pișcotul pe partea cealaltă, lăsăm la răcit și tăiem în 3 bucăți.

Batem smântâna până devine fermă, apoi adăugăm zahărul pudră, amestecăm. La final adăugăm brânza mascarpone și amestecăm puțin. Transferăm 1/3 din amestec într-un bol separat, adăugăm vișinele scurse peste restul amestecului. Amestecăm și ungem tortul de două ori. Ungem partea de deasupra și lateralele cu amestecul curat. Ornăm tortul gata pregătit cu biscuiți cu ciocolată și ciocolată rasă.

Product added to wishlist