Budincă de macaroane  cu pește și brocoli

INGREDIENTE:

  • 600 g filé de pește (limbă-de-mare, somon sau la alegere),
  • sare,
  • piper alb,
  • un brocoli,
  • ceapă,
  • o lingură de unt,
  • 2 linguri de făină,
  • ½ linguriță de curry,
  • un pahar și jumătate de lapte,
  • 2 linguri de maioneză,
  • zeama de la o jumătate de lămâie,
  • cca. 300 g de cașcaval,
  • ½ pungă penne.

MOD DE PREPARARE:

Spălăm filéurile, presărăm sare și piper, lăsăm deoparte 10 minute, apoi tăiem în bucăți mici. Fierbem pastele conform rețetei de pe ambalaj. Împărțim brocoli în buchețele mici, blanșăm în apă cu sare și scurgem de apă. Curățăm ceapa, o tăiem inele și o călim în unt. Adăugăm făina, curry și amestecând, mai călim încă aprox. 5 minute. Turnăm laptele, reducem focul și amestecând frecvent, mai lăsăm puțin la înăbușit. Adăugăm apoi maioneza, zeama de lămâie, brocoli, potrivim cu sare și piper, amestecăm și luăm de pe foc. Punem bucățile de pește în sosul fierbinte și amestecăm ușor. În forma unsă punem pastele, apoi sosul cu pește și brocoli, iar deasupra presărăm cașcaval și oregano. Dăm la cuptor timp de 25 de minute la 200°C.

Product added to wishlist