Medalioane din mușchi de porc pe turte de mei

INGREDIENTE:

  • Mușchi:
  • 1 mușchi de porc QAFP,
  • cimbru proaspăt,
  • sare,
  • piper.
  • Turte:
  • 100 g făină de mei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri de tărâțe de ovăz,
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat,
  • sare,
  • piper alb,
  • nucșoară
  • Legume la abur:
  • țelină,
  • ceapă roșie,
  • morcov,
  • ceapă albă,
  • floarea lampion,
  • arpagic,
  • pătrunjel verde,
  • germeni de ridiche.
  • Sos de prune:
  • 3 linguri de magiun de prune,
  • prune uscate,
  • 50 ml ceai verde lichid,
  • 50 ml zeamă de la mușchiul fiert,
  • scorțișoară,
  • cardamon,
  • sare și piper,
  • zeamă de lime,
  • ghimbir proaspăt,
  • coaja rasă de lime.

MOD DE PREPARARE:

Medalioane de mușchi: Îndepărtăm membranele și grăsimea de pe mușchiul de porc QAFP, apoi spălăm și uscăm. Presărăm piper proaspăt măcinat și cimbru proaspăt. Așezăm pe folie alimentară și înfășurăm bine în stil ruladă. Repetăm acțiunea de două ori. Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem în bucăți mai mici. Presărăm sare și ierburile preferate. Pe sita cratiței de gătit la aburi punem mușchiul și legumele, apoi lăsăm la gătit până se înmoaie.

Turtele de mei: Fierbem meiul al dente. Într-un bol punem meiul, tărâțele, pătrunjelul, oul și condimentele. Mixăm într-o masă omogenă cu un robot. Într-o tigaie punem o hârtie de copt, pe care prăjim turtele câteva minute pe fiecare parte.

Sos de prune: Într-o cratiță turnăm zeama de carne, ceaiul verde, apoi adăugăm magiunul, prunele uscate tăiate bucăți, ghimbirul proaspăt, coaja și zeama de lime. Lăsăm la foc până scade, potrivim după gust cu scorțișoară, cardamon, sare și piper. Pe o farfurie așezăm turtele, punem deasupra mușchiul de porc tăiat, legumele, turnăm deasupra sos de prune.

Product added to wishlist