Paste excelente  cu mușchiuleț

INGREDIENTE:

  • 250 g paste,
  • 1 mușchiuleț de porc,
  • 1 ceapă șalotă,
  • ½ ardei chili,
  • zeama de la o jumătate de lime,
  • ½ linguriță de piper alb,
  • 2 căței mari de usturoi,
  • ulei de rapiță,
  • 1 conservă de roșii cuburi,
  • 2 linguri de pastă de roșii,
  • 3 linguri de sos salsa,
  • 50 ml vin roșu sec,
  • ½ linguriță de zahăr,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • frunze de busuioc proaspăt,
  • 1 lingură de sos de soia deschis,
  • 60 g cașcaval ras.

MOD DE PREPARARE:

Marinata: amestecăm 70 ml ulei cu sare, piper alb, zeama de lime
și usturoiul dat printr-o presă. Spălăm mușchiulețul, îl tamponăm cu hârtie de bucătărie, tăiem în feliuțe foarte subțiri și amestecăm cu marinata. Dăm la frigider pentru cca. 1 oră. Prăjim carnea într-o tigaie (la prăjire carnea lasă zeamă, care trebuie scursă, carnea trebuie să se prăjească, nu să se înăbușească). Când mușchiulețul va fi moale, adăugăm ceapa șalotă tăiată cubulețe și călim totul. În altă tigaie (dacă nu aveți altă tigaie, puteți trece mușchiulețul prăjit într-un bol și puteți pregăti sosul în aceeași tigaie) turnăm tot conținutul roșiilor din conservă și le lăsăm la înăbușit. Peste roșii adăugăm: pasta de roșii, salsa, zahărul, sosul de soia și vinul.

Lăsăm să fiarbă până este gata, mixăm cu blenderul până la obținerea unei consistențe omogene, apoi potrivim cu sare și piper. Dacă sosul este prea gros, putem adăuga puțină apă fiartă. Adăugăm în sos mușchiulețul prăjit. Fierbem pastele al dente în apă cu puțină sare, scurgem de apă și amestecămcu sosul pregătit. Punem pastele în sos cu mușchiuleț pe farfurie, presărăm brânză rasă și adăugăm frunze de busuioc proaspăt.

Product added to wishlist