Penne integrale cu frunze de sfeclă și brânză de capră
INGREDIENTE:
- o jumătate de pungă de penne integrale,
- o legătură de frunze de sfeclă,
- o ceapă șalotă mică,
- 2 căței de usturoi,
- o lingură de unt clarifiat,
- o lingură de ulei de măsline,
- o lingură de oțet de mere,
- o linguriță de zahăr,
- o mână de stafide,
- brânză moale de capră,
- sare,
- piper.
MOD DE PREPARARE:
Gătim pastele al dente. Punem într-o tigaie ulei de măsline și unt (jumătate din cantitate), călim ceapa șalotă tocată și usturoiul tăiat feliuțe. Adăugăm frunzele de sfeclă tocate în bucăți de cca. 1 cm și prăjim cca. 5 minute. Apoi turnăm oțetul, evaporăm, adăugăm zahărul, stafidele, frunzele tocate, adăugăm restul untului și lăsăm la înăbușit 5 minute. Adăugăm brânza mărunțită, pastele și amestecăm până se omogenizează ingredientele. Pe farfurie putem stropi delicat cu ulei de măsline.