Penne integrale  cu frunze de sfeclă și brânză de capră

INGREDIENTE:

  • o jumătate de pungă de penne integrale,
  • o legătură de frunze de sfeclă,
  • o ceapă șalotă mică,
  • 2 căței de usturoi,
  • o lingură de unt clarifiat,
  • o lingură de ulei de măsline,
  • o lingură de oțet de mere,
  • o linguriță de zahăr,
  • o mână de stafide,
  • brânză moale de capră,
  • sare,
  • piper. 

MOD DE PREPARARE:

Gătim pastele al dente. Punem într-o tigaie ulei de măsline și unt (jumătate din cantitate), călim ceapa șalotă tocată și usturoiul tăiat feliuțe. Adăugăm frunzele de sfeclă tocate în bucăți de cca. 1 cm și prăjim cca. 5 minute. Apoi turnăm oțetul, evaporăm, adăugăm zahărul, stafidele, frunzele tocate, adăugăm restul untului și lăsăm la înăbușit 5 minute. Adăugăm brânza mărunțită, pastele și amestecăm până se omogenizează ingredientele. Pe farfurie putem stropi delicat cu ulei de măsline. 

Product added to wishlist