Rigate cu creveți  în sos de roșii

INGREDIENTE:

  • 1 pungă de rigate,
  • 2500 g creveți king
  • 1 ceapă,
  • căței de usturoi,
  • 1 ardei chilli,
  • ½ kg roșii proaspete,
  • 200-300 g parmezan,
  • ierburi proaspete: busuioc,
  • cimbru, oregano,
  • ulei de măsline,
  • sare,
  • piper,
  • pătrunjel verde pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

Fierbem pastele conform rețetei de pe ambalaj și le scurgem bine de apă. Aruncăm în tigaia încinsă ceapa tocată mărunt, cățeii de usturoi tocați și ardeiul chilli tocat mărunt. Călim totul timp de cca. 2 minute, amestecând bine, pentru ca usturoiul și ceapa să nu se ardă. Apoi adăugăm roșiile tăiate sferturi, așteptând până devin o masă uniformă. Apoi potrivim cu sare și pier, adăugăm creveții curățați și ierburile proaspete tocate mărunt. Mai gătim timp de 3 minute, amestecând continuu. La final amestecăm pastele cu sosul și așezăm pe farfurie. Presărăm puțin parmezan ras fin și ornăm cu ierburi proaspete sau pătrunjel verde.

Product added to wishlist