Risotto cu ghimbir, dovlecel, roșii uscate  și hribi

INGREDIENTE:

  • orez arborio,
  • o bucățică de ghimbir,
  • un dovlecel mic,
  • roșii uscate (în ulei),
  • hribi uscați,
  • o ceapă șalotă,
  • frunze de coriandru,
  • bulion,
  • puțin ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiță mică punem la foc puțin bulion adăugăm ciupercile și lăsăm pe foc timp de cca. 10 minute. Tăiem ceapa cubulețe, ghimbirul felii mici, încingem uleiul în cratița, în care preparăm orezul. Călim ușor ceapa și ghimbirul în ulei de măsline. Dăm la răcit bulionul, păstrând lichidul, tăiem ciupercile în bucăți mai mici. Adăugăm ciupercile peste ceapă și ghimbir și adăugăm tot orezul. Amestecăm puțin, pentru ca fiecare bob să se cufunde în ulei și să devină transparent pe margini. Adăugăm în porții mici lichidele în orez (eventual vin). Când orezul absoarbe apa/vinul și începe să adere ușor de fundul cratiței, adăugăm bulionul în porții mici, amestecând continuu. Când orezul va fi deja moale (fără miez alb după încingerea bobului), adăugăm dovlecelul tăiat cubulețe și ceapa călită ușor înainte, apoi adăugăm roșiile uscate tocate și frunzele de coriandru.

Product added to wishlist