Ruladă cu pesto și roșii uscate

INGREDIENTE:

  • 1 kg șuncă slabă de porc,
  • 400 g șuncă tocată,
  • 100 g pesto cu busuioc,
  • 100 g roșii uscate,
  • sare,
  • piper.
  • Marinata:
  • 1/4 cană de ulei de măsline,
  • câte o lingură de ierburi uscate:
  • busuioc, cimbru, oregano,
  • ierburi de Provence,
  • piper colorat (deasupra).

MOD DE PREPARARE:

Spălăm șunca și o tăiem de-a lungul (nu până la capăt), astfel încât să formăm o bucată mai mare. O batem până la o grosime cca. 1 cm. Condimentăm cu sare și piper pe fiecare parte. Pe o parte ungem subțire cu pesto verde. Combinăm carnea tocată cu restul de pesto și potrivim cu sare și piper după gust.

Întindem carnea peste șuncă și punem deasupra roșiile uscate tăiate panglici. Rulăm și legăm cu sfoară alimentară. Marinăm în ulei de măsline și condimente peste noapte, apoi dăm la cuptor la temp. 180°C timp de 120 minute.

Product added to wishlist