Rulade cu umplutură  cu brânză și tarhon  cu frunze de nasturtium

INGREDIENTE:

  • 3 filéuri individuale de pui,
  • 80 g brânză dulce,
  • 18 frunze de nasturtium plus câteva frunze pentru decor
  • 1 lingură de frunze de tarhon tocate mărunt,
  • zeama de la o jumătate de lămâie,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • sare marină,
  • 1 dovlecel galben mediu,
  • cc. 300 g roșii mici colorate,
  • 3 linguri de ulei de măsline,
  • 1 lingură de suc de lămâie,
  • 1 lingură frunze de cimbru,
  • 9 flori de nasturtium,
  • 50 g brânză dulce cu roșii câteva picături de oțet balsamic de smochine.

MOD DE PREPARARE:

Tăiem filéurile de-a lungul – obținem astfel 6 bucăți. Într-un bol amestecăm brânza și tarhonul, zeama de lămâie, sarea și piperul. Ungem fiecare bucată de carne cu umplutura de brânză și punem deasupra câte 3 frunze de nasturtium. Înfășurăm ruladele și le prindem cu scobitori, apoi le punem în vasul de gătit la aburi și le gătim 20 de minute.

Curățăm dovlecelul cu un peeler în panglici lungi, subțiri. Tăiem roșiile în jumătăți. Turnăm în tigaia încinsă uleiul de măsline și tragem la tigaie benzile de dovlecel timp de cca. 3 minute, până dovlecelul se înmoaie ușor, însă rămâne al dente. Adăugăm roșiile și turnăm zeama de lămâie.

Condimentăm cu cimbru, sare și piper. Amestecăm ușor, până sunt gata, apoi dăm deoparte. Clătim cu delicatețe florile. O umplem pe fiecare cu puțină brânză cu ajutorul unui poș de cofetărie.

Product added to wishlist