Somon în sos de ceai verde  la aburi

INGREDIENTE:

  • 1 medalion de somon,
  • piper proaspăt măcinat,
  • sare,
  • zeamă de lămâie,
  • SOS:
  • 50 ml de ceai verde Nestea,
  • câteva prune uscate,
  • 1 lingură de miere,
  • coajă de lămâie,
  • scorțișoară,
  • cardamon,
  • ghimbir,
  • sare,
  • piper alb,
  • nucșoară,
  • 1 morcov,
  • 1 pătrunjel,
  • 1 ceapă,
  • 1 dovlecel,
  • câteva bucăți de cabanos de pui,
  • câteva ciuperci,
  • unt clarifiat,
  • ulei de rapiță,
  • arpagic,
  • cimbru proaspăt.

MOD DE PREPARARE:

Spălăm și uscăm bine medalionul de somon. Stropim peștele cu zeama
de lămâie, presărăm sare și piper. Curățăm și spălăm pătrunjelul, morcovul și dovlecelul, apoi tăiem cu un peeler în panglici subțiri. Curățăm ceapa și o tăiem în sferturi. Preăsărăm pe legume ierburi, sare și piper. Gătim la aburi somonul și ceapa, la final adăugăm legumele, apoi mai gătim 3-4 minute, să fie al dente. Tragem cabanoșii la tigaie în untul clarifiat, tăiem în bucăți mai mici ciupercile făcute la grill.
Turnăm în tigaia încinsă două linguri de ulei de rapiță, apoi adăugăm ciupercile. Potrivim cu sare și piper.

Pregătirea sosului: Turnăm în vas ceaiul Nestea, adăugăm prunele uscate, mierea, cardamonul, ghimbirul, scorțișoara, piperul, sarea și nucșoara. Gătim toate ingredientele timp de câteva minute și sosul e gata.

Product added to wishlist