Spaghetti la cuptor  cu vinete

INGREDIENTE:

  • 1 pungă de spaghete,
  • 3 vinete,
  • 1 conservă de roșii în suc propriu (400 g),
  • 200 g brânză de oaie, de ex. pecorino,
  • 50 g cașcaval, de ex. ementaler,
  • o legătură de busuioc,
  • 10 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper.

MOD DE PREPARARE:

Spălăm vinetele, le curățăm și le tăiem felii, apoi presărăm sare și le lăsăm deoparte 30 min. Fierbem pastele al dente în apă cu sare. Călim roșiile în 2 linguri de ulei și potrivim cu sare și piper. Spălăm busuiocul, scurgem de apă, tocăm și îl adăugăm astfel pregătit peste roșii. Apoi clătim de sare feliile de vinete, scurgem și prăjim în ulei pe fiecare parte. Tocăm brânza de oaie cuburi și dăm cașcavalul pe răzătoare. Adăugăm ambele tipuri de brânză peste paste, turnăm deasupra 13 din sosul de roșii și amestecăm bine totul. Putem potrivi cu sare și piper. Ungem tava pentru lasagna, apoi turnăm pe fund puțin sos și așezăm în ea pastele în formă de cuiburi. Pe ele punem vinetele și turnăm restul de sos de roșii. Presărăm deasupra cașcavalul ras și dăm la cuptor 30 min. la temp. 200°C.

Product added to wishlist