Tagliatele cu creveți și legume în sos de arahide

INGREDIENTE:

  • 300 g paste,
  • 250 g creveți cocktail congelați,
  • ½ legătură de ceapă verde,
  • 1 morcov mare,
  • 1 dovlecel mediu,
  • 2 linguri de coriandru tocat.
  • Marinată pentru creveți:
  • 2 linguri de ulei de măsline,
  • zeama de la o jumătate de lămâie,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 lingură de coriandru proaspăt tocat,
  • sare,
  • piper.
  • Sos de arahide:
  • ¼ de pahar de unt de arahide,
  • ¼ pahar de supă de legume,
  • 2 linguri de sos de soia,
  • 1 linguriță de ulei de cocos,
  • 2 căței de usturoi (rași pe răzătoarea mică),
  • 1 lingură de miere.

MOD DE PREPARARE:

Ingrediente marinată: amestecăm bine uleiul de măsline, zeama de lămâie, coriandrul și cățeii de usturoi dați pe răzătoare. Decongelăm creveții, presărăm sare și piper, turnăm deasupra marinata și dăm la rece cca. 20 minute. Apoi îi scurgem și prăjim în ulei de măsline încins timp de câteva minute pe fiecare parte. Mixăm bine toate ingredientele sosului. Tăiem morcovul și dovlecelul în bucăți lunguiețe, tocăm ceapa verde. Într-o tigaie încingem puțin ulei, aruncăm în tigaie morcovul și dovlecelul. Călim aprox. 2-3 minute.
Apoi adăugăm ceapa verde, potrivim cu sare și piper. Mai călim totul încă un minut. Turnăm sosul de arahide peste legumele călite și lăsăm puțin pe foc. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, amestecăm cu sosul și presărăm coriandru proaspăt.

Product added to wishlist