Tartă cu linte și  bacon

INGREDIENTE:

  • ALUAT:
  • 200 g făină fină,
  • 100 g unt,
  • 1 ou,
  • 3 linguri de apă sau lapte sau bere,
  • un vârf de sare,
  • rozmarin,
  • UMPLUTURA:
  • o conservă de linte,
  • 200 g bacon,
  • roșii uscate,
  • brânză Capri,
  • capere,
  • ciuperci,
  • smântână 22%,
  • ou,
  • parmezan ras.

MOD DE PREPARARE:

Aluat: Punem în mixer făina, untul, oul și apa (laptele sau berea), un vârf de sare, rozmarin și mixăm până se formează o bilă. O dăm la frigider min. o jumătate de oră, apoi întindem aluatul în formă (neapărat metalică, nu ceramică și nici de silicon) și dăm la cuptor timp de cca. 15 min. la temperatura de 180°C. Să nu uităm, înainte de a da la cuptor să înțepăm aluatul și să acoperim cu o folie umplută de ex. cu fasole. După cca. 15 minute trebuie scos, dată deoparte folia și peste aluatul deja copt se toarnă umplutura, apoi dăm din nou la cuptor 30 de minute.

Umplutura: Călim baconul tăiat cubulețe și ciupercile. Amestecăm cu brânza și lintea din conservă, adăugăm roșiile uscate și capere. Ungem cu amestecul preparat din ou, smântână și parmezan și turnăm peste aluat (pregătit ca mai sus).

Product added to wishlist