Supă caldă  cu linte roșie

INGREDIENTE:

  • ulei de măsline,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 ceapă,
  • 3–4 linguri de linte roșie,
  • 1 conservă de roșii,
  • 2 linguri de piure de tomate de bună calitate,
  • 1 morcov mic ras,
  • 1 l bulion de vită sau de legume,
  • 1/2 ardei roșu,
  • 4 linguri de cușcuș,
  • 1 ardei dulce,
  • sare,
  • piper negru (proaspăt măcinat),
  • foi de dafin,
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • pătrunjel verde proaspăt (o legătură),
  • smântână dulce. 

MOD DE PREPARARE:

Tocăm ceapa și o călim împreună cu usturoiul ras în uleiul de măsline. Adăugăm lintea spălată, roșiile și foaia de dafin și presărăm deasupra ierburile. Călim totul ușor, apoi adăugăm bulionul fierbinte și reducem sursa de căldură la minimum (supa ar trebui să dea ușor în clocot). Adăugăm treptat bulionul, până l-am folosit pe tot și se înmoaie lintea – timp de cca. 30 min. Apoi tocăm și adăugăm în supă ardeiul proaspăt și morcovul ras, completăm cu piureul de roșii. O condimentăm și o mai fierbem timp de cca. 10 min. Luăm de pe foc și adăugăm cușcușul (așteptăm puțin până se umflă în supă) și pătrunjelul tocat. La final putem adăuga smântână dulce.

Product added to wishlist