Supă cremă cu dovlecel și mere
INGREDIENTE:
- 1 dovlecel mic,
- 2–3 mere mici,
- 2 lingurițe de unt,
- apă,
- SOS
- sare,
- piper,
- 1 linguriță de zahăr,
- puțin lapte.
MOD DE PREPARARE:
Spălăm bine dovlecelul și îl tăiem în felii, apoi feliile în sferturi. Spălăm merele, le scoatem semințele și tăiem în opt. Rețineți, nu curățăm nici dovlecelul și nici merele. Într-un vas cu fundul gros topim untul, adăugăm merele și dovlecelul și călim puțin. Apoi adăugăm apă, însă doar pentru a acoperi ingredientele, potrivim cu sare și piper. Acoperim cu un capac și lăsăm la înăbușit la foc mic până se înmoaie – cca. 15–20 minute. Apoi luăm supa de pe foc și mixăm până obținem un amestec omogen. Adăugăm zahăr, condimentăm după gust. Dacă supa este prea densă, adăugăm puțină apă. În acest caz o mai putem încălzi puțin. Apoi oprim focul și dregem supa cu puțin lapte. Servim cu crutoane sau crutoane de foietaj.