Supă cremă cu dovlecel și mere

INGREDIENTE:

  • 1 dovlecel mic,
  • 2–3 mere mici,
  • 2 lingurițe de unt,
  • apă,
  • SOS
  • sare,
  • piper,
  • 1 linguriță de zahăr,
  • puțin lapte. 

MOD DE PREPARARE:

Spălăm bine dovlecelul și îl tăiem în felii, apoi feliile în sferturi. Spălăm merele, le scoatem semințele și tăiem în opt. Rețineți, nu curățăm nici dovlecelul și nici merele. Într-un vas cu fundul gros topim untul, adăugăm merele și dovlecelul și călim puțin. Apoi adăugăm apă, însă doar pentru a acoperi ingredientele, potrivim cu sare și piper. Acoperim cu un capac și lăsăm la înăbușit la foc mic până se înmoaie – cca. 15–20 minute. Apoi luăm supa de pe foc și mixăm până obținem un amestec omogen. Adăugăm zahăr, condimentăm după gust. Dacă supa este prea densă, adăugăm puțină apă. În acest caz o mai putem încălzi puțin. Apoi oprim focul și dregem supa cu puțin lapte. Servim cu crutoane sau crutoane de foietaj. 

Product added to wishlist