Supă cremă de dovleac cu șofran și migdale

INGREDIENTE:

  • 2 kg dovleac (curățat),
  • 2 l bulion de pui,
  • 1 lingură de unt,
  • 1 ceapă,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • ghimbir,
  • șofran,
  • 50 g fulgi de migdale. 

MOD DE PREPARARE:

Curățăm dovleacul de coajă, scoatem semințele și tăiem cubulețe. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Topim untul într-o oală, adăugăm ceapa, usturoiul și călim ușor, amestecând continuu. Adăugăm bulionul și dovleacul tocat. Fierbem până se înmoaie dovleacul. Mixăm până obținem o cremă și condimentăm după gust. Prăjim migdalele într-o tigaie uscată. Servim crema cu câteva fire de șofran și fulgi de migdale. 

Product added to wishlist