Supă cremă de fructe de mare pe mousse de sparanghel

INGREDIENTE:

  • 450 g sparanghel (cu tulpinile curățate de fibrele groase și cu capătul tăiat),
  • 2 căței de usturoi curățați și mărunțiți,
  • 4 gălbenușuri,
  • 2 linguri de smântână 30%,
  • piper colorat proaspăt măcinat,
  • sare,
  • 8 midii,
  • 8 creveți black tiger, cruzi,
  • mărar pentru ornare,
  • 100 ml bulion,
  • zeamă de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

Începem pregătirea midiilor și a creveților de la curățarea lor, la creveți păstrăm cozile. Fierbem sparanghelul curățat cca. 8 minute în apă cu sare. Într-o oală rotundă cu fundul gros adăugăm 2 linguri de unt, usturoiul mărunțit și midiile cu creveții dați cu sare, piper și stropiți cu zeama de lămâie. Amestecăm bine toată compoziția.

Turnăm 50 ml de martini alb și lăsăm la înăbușit, până se evaporă alcoolul, apoi turnăm bulionul și mai lăsăm la înăbușit 5 min. După ce s-a fiert sparanghelul, îl scurgem de apă și tăiem bucăți, apoi punem într-un blender, dăm deoparte creveții și midiile și acoperim, să nu se răcească. Turnăm supa în blender peste sparanghel, adăugăm smântâna și mixăm.

Strecurăm supa fierbinte printr-o sită în oala rotundă cu gălbenușurile bătute, dăm la foc mic și fierbem amestecând continuu, până se îngroașă sosul, însă avem grijă să nu se taie. Potrivim cu piper proaspăt măcinat și zeamă de lămâie. Turnăm într-o farfurie crema fierbinte de sparanghel, așezăm și fructele de mare și presărăm deasupra pătrunjel. 

Product added to wishlist