Supă cremă de legume cu cotlete de creveți

INGREDIENTE:

  • Supă:
  • 300 g țelină,
  • 3 cartofi,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 800 ml de supă de legume
  • zeamă de lămâie,
  • sare,
  • piper colorat măcinat mare,
  • mărar tocat,
  • ulei pentru prăjit,
  • Cotlete:
  • 150 g filé de cod,
  • 200 g creveți congelați,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri de unt,
  • 1/2 chiflă uscată,
  • 1 ou,
  • 2 lingurițe de hrean,
  • sare,
  • piper,
  • un vârf de nucșoară,
  • ulei pentru prăjit. 

MOD DE PREPARARE:

Curățăm, spălăm și tocăm cubulețe țelina, cartofii și morcovul. Curățăm ceapa, o tocăm cubulețe și o călim în ulei. Apoi adăugăm legumele și turnăm bulionul. Fierbem supa până se înmoaie legumele, apoi mixăm. Potrivim cu zeamă de lămâie, sare, piper și mărarul tocat. Înmuiem chifla în apă, călim ceapa în unt. Tocăm cubulețe filéul de cod curat și uscat, adăugăm chifla stoarsă de apă, creveții și mixăm totul. Adăugăm în compoziție ceapa, oul și hreanul, apoi potrivim cu sare, piper și nucșoară. Formăm din aceasta patru cotlete, pe care le prăjim în ulei. Turnăm supa preparată în farfurie, adăugăm cotletele și ornăm cu creveți. 

Product added to wishlist