Supă cremă în două culori din sparanghel cu o notă de citrice

INGREDIENTE:

  • Crema albă:
  • 1 legătură de sparanghel alb,
  • 1/2 ceapă medie,
  • 750 ml supă de pui,
  • 100 ml smântână de gătit 18%,
  • 1 lemongrass,
  • zeamă de lime,
  • 1 lingură de unt clarifiat,
  • sare și piper.
  • Crema verde:
  • 1 legătură de sparanghel verde,
  • 1/2 ceapă medie,
  • 0,5 litri supă de pui,
  • 1 lingură de unt clarifiat,
  • o lingură de unt răcit,
  • sare și piper.
  • Inimioare din aluat:
  • 1/2 ambalaj de aluat franțuzesc,
  • 1 ou,
  • susan alb,
  • boia iute pudră,
  • ierburi de Provence,
  • 1 lingură de unt clarifiat. 

MOD DE PREPARARE:

Crema albă: curățăm sparanghelul, eliminăm cca. 1,0-1,5 cm din capetele lemnoase, tocăm restul în bucăți de 1 cm. Curățăm ceapa și o tocăm cubulețe. Încingem într-o tigaie unt clarifiat. Adăugăm ceapa și sparanghelul tocat. Călim cca. 5 minute la foc mediu. Când se rumenesc frumos legumele, turnăm supa de pui, adăugăm lemongrassul tăiat de-a lungul pe jumătate și fierbem până se înmoaie legumele. Scoatem lemongrassul, turnăm smântâna și mixăm bine toate ingredientele. Potrivim cu sare și piper proaspăt măcinat după gust.

Crema verde: spălăm bine sparanghelul și eliminăm capetele lemnoase. Tăiem căpățânile la înălțimea cca. 3-4 cm și le păstrăm pentru ornat, apoi tocăm restul tulpinilor în bucăți de 1 cm. Curățăm ceapa și o tocăm cubulețe, apoi o călim împreună cu bucățile de sparanghel în unt clarifiat încins. Turnăm supa de pui și fierbem până se înmoaie legumele. Mixăm cu un blender și adăugăm untul răcit. Amestecăm bine și potrivim cu sare și piper.

Inimioare din aluat franțuzesc: întindem aluatul franțuzesc și ungem cu oul bătut. Presărăm pe jumătate susan alb, iar pe cealaltă jumătate ierburile de Provence și boiaua iute. Decupăm inimioare cu forme pentru prăjituri. Punem la copt pentru circa 10-12 minute la cuptorul încălzit la 180 de grade.

Ornare: călim căpățânile de sparanghel într-o lingură de unt clarifiat topit. Punem pe centrul farfuriei un inel mic pentru aperitive. Turnăm înăuntru crema verde de sparanghel. În jurul inelului turnăm crema de sparanghel alb și scoatem ușor inelul. Ornăm cu inimioarele din aluat franțuzesc și căpățânile de sparanghel verde. 

Product added to wishlist