Supă de ceapă cu vin roșu și bulion de pui

INGREDIENTE:

  • 5 cepe medii,
  • 2 aripioare de pui,
  • cca. o jumătate de cană de vin oțetit
  • 3 linguri condiment italian (leuștean, cimbru, măghiran, piper, legume uscate, sare)
  • ulei de măsline,
  • 1 cub de bulion de pui,
  • 6 boabe de piper,
  • o lingură de condiment de legume
  • 3 boabe de ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • cca. 1,5 litri de apă 

MOD DE PREPARARE:

Turnăm apă peste aripioare, adăugăm foaia de dafin, ienibaharul, piperul boabe și 1 lingură de condiment italian, fierbem cca. 15–20 minute. În acest timp tocăm ceapa julien și o călim în ulei de măsline cu jumătate din vinul oțetit sau jumătatea de vin roșu. Când devine aurie, adăugăm bulionul care fierbe, adăugăm condimentul de legume, sarea, piperul, restul de vin oțetit (roșu împreună cu oțetul din vin), 2 linguri de condiment italian și acoperim. Dizolvăm cubul de bulion în puțină supă și adăugăm peste toată compoziția. Apoi fierbem la foc mic, până se înmoaie complet ceapa. Putem servi cu crutoane. 

Product added to wishlist