Supă de conopidă cu farfalle, ciuperci și camembert

INGREDIENTE:

  • 200 g farfalle,
  • 1 conopidă proaspătă,
  • 200 g ciuperci de mărime medie,
  • 1 disc de brânză camembert,
  • 4 căței de usturoi,
  • 2 frunze de dafin,
  • 3 boabe de ienibahar,
  • 1,5 l apă,
  • piper colorat proaspăt măcinat,
  • sare,
  • 1 lingură de sos de soia închis,
  • coriandru proaspăt,
  • o crenguță de rozmarin proaspăt,
  • 1 lingură de unt clarifiat.

MOD DE PREPARARE:

Încălzim într-o cratiță usturoiul în coajă, îl scoatem și îl curățăm. Turnăm 1,5 l de apă, adăugăm ienibahar, frunze de dafin, usturoi, rozmarin și conopida în buchețele mici. Potrivim cu sare și piper. Acoperim cratița cu un capac și fierbem conopida până se înmoaie. Scoatem ienibaharul și frunzele, mixăm cu un blender supa cu adaos de sos de soia până obținem o consistență omogenă. Topim untul în tigaie, adăugăm ciupercile tăiate în 8 și le călim până se evaporă complet apa din ele. La final adăugăm un praf de sare. Adăugăm ciupercile în supă. Fierbem pastele al dente în apă cu puțină sare. Tăiem brânza camembert în cuburi mici. Servim supa foarte fierbinte, deoarece vom adăuga în ea pastele și brânza camembert. Potrivim după gust cu piper și adăugăm frunze de coriandru. Dacă supa are o consistență prea densă, adăugăm la mixare apă dată în clocot. Pastele pot fi adăugate în supă împreună cu ciupercile, iar după ce dau în clocot vor fi gata.

Product added to wishlist