Supă de năut și praz

INGREDIENTE:

  • 200 g năut,
  • frunze verzi de țelină,
  • 3 fire de praz,
  • SOS
  • unt sau ulei pentru prăjit,
  • sare,
  • piper. 

MOD DE PREPARARE:

Lăsăm la înmuiat năutul în apă pentru minimum 12 ore (cel mai bine să îl lăsăm în apă toată noaptea cu o zi înainte de a face supa). Tocăm mărunt frunzele verzi de țelină. Turnăm apă rece peste năut, adăugăm sare, țelina, 2 linguri de ulei și fierbem timp de 1,5 ore. Între timp tăiem prazul în feliuțe (partea albă) și înăbușim într-o tigaie. Le adăugăm peste năutul care fierbe, cu 15 minute înainte de final. Când năutul este gata (moale), scurgem jumătate de supă și mixăm jumătate.

Adăugăm în farfurie mai întâi crema și apoi supa neblenduită. 

Product added to wishlist