Supă de roșii cu cod

INGREDIENTE:

  • 3-4 linguri cu vârf de concentrat de roșii,
  • 200 g morcov,
  • 60 g pătrunjel,
  • 60 g praz, partea albă,
  • 500 g filé de cod,
  • 3-4 linguri ulei cu roșii, usturoi și busuioc,
  • 2 căței de usturoi,
  • 250 ml vin alb sec sau demisec,
  • 1 legătură mare de pătrunjel verde,
  • 1 litru de apă,
  • zeama de la 1/2 de lămâie,
  • sare neagră de Cipru,
  • piper colorat,
  • sare grunjoasă,
  • 3 boabe de ienibahar,
  • 2 frunze de dafin. 

MOD DE PREPARARE:

Curățăm morcovul și pătrunjelul, le spălăm bine și le tăiem în fâșii subțiri cu lungimea de cca. 2 cm. Tocăm prazul în felii nu foarte groase. Tocăm usturoiul curățat mărunt cubulețe. Încingem 2-3 linguri de ulei în oală și călim legumele. Când se rumenesc ușor, turnăm vinul alb, apoi după 2 minute și apa. Adăugăm concentratul de roșii, ienibaharul și foaia de dafin, amestecăm bine. Fierbem timp de cca. 10 minute. Adăugăm filéurile de cod spălate și le fierbem la foc liber, acoperite cu un capac, până peștele va fi moale. Scoatem codul pe o farfurie și îl mărunțim. Scoatem foaia de dafin și ienibaharul. Mixăm supa într-o cremă omogenă. Adăugăm 3/4 din pătrunjelul verde, amestecăm bine. Potrivim cu sarea grunjoasă și piperul colorat măcinat. Turnăm supa în farfurii. Ornăm cu codul, presărăm puțină sare neagră de Cipru și pătrunjel verde. 

Product added to wishlist