Supă de varză

INGREDIENTE:

  • 1 kg varză albă tocată,
  • 3 litri de bulion,
  • 4 morcovi cruzi, subțiri, tăiați feliuțe,
  • zeama de la o jumătate de lămâie,
  • ½ kg roșii tăiate
  • sau o conservă de roșii decojite,
  • 1 lingură de zahăr,
  • 80 g fulgi de migdale
  • sau caju,
  • sare,
  • piper,
  • măghiran sau mărar proaspăt
  • pentru ornarea farfuriei.

MOD DE PREPARARE:

În bulionul fierbinte adăugăm varza tocată și lăsăm la fiert 20 min. Adăugăm morcovul tăiat și mai gătim 15 minute. Adăugăm roșiile tăiate sau conserva de roșii și lăsăm până sunt gata. Adăugăm peste tot zeamă de lămâie, zahăr, sare și fulgii de migdale. După ce turnăm în farfurie, ornăm cu frunze de măghiran proaspăt sau cu mult mărar.

Product added to wishlist