Supă picantă cu creveți, fenicul  și lemongrass

INGREDIENTE:

  • 1,5 l supă slabă de pui,
  • 600-700 g creveți tiger,
  • 350 g morcov,
  • 100 g pătrunjel,
  • 100 g țelină,
  • 100 g fenicul,
  • 1 cartof violet mediu,
  • 6-7 cm bucată de praz, partea albă,
  • 1 ardei chili,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 lemongrass,
  • zeama de la 1/2 de lime,
  • 3-4 linguri de unt clarifiat,
  • oregano proaspăt pentru decor. 

MOD DE PREPARE:

Curățăm bine creveții (scoatem intestinele și cozile), spălăm și uscăm. Curățăm morcovul, pătrunjelul și țelina, le spălăm și tăiem în fâșii subțiri cu lungimea de cca. 2 cm. Tocăm și feniculul în fâșii subțiri, iar partea albă a prazului în semilune. Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt cubulețe. Scoatem sâmburii din ardeiul chili și îl tocăm în fâșii subțiri. Încingem o lingură de unt clarifiat în wok. Adăugăm usturoiul și chili, călim la foc mediu timp de aprox. 1 minut. Adăugăm legumele tăiate, amestecăm bine și prăjim cca. 2-3 minute. Le transferăm într-o oală cu volum de min. 3 litri, iar în tigaie turnăm o cană de supă, pe care o adăugăm peste puțin timp peste legume. Adăugăm restul supei de pui împreună cu lemongrassul curățat și tăiat pe jumătate, precum și cartoful violet curățat și tăiat în sferturi. Fierbem până se înmoaie legumele, apoi adăugăm zeama de lime. Potrivim cu sare și piper după gust. Topim într-o tigaie restul de unt clarifiat. Adăugăm creveții și îi prăjim pe toate părțile până își schimbă culoarea în crem. Potrivim de gust cu puțină sare și piper proaspăt măcinat. Turnăm supa în farfurii. Ornăm cu creveții prăjiți și frunze de oregano proaspăt. 

Product added to wishlist